POVESTIRI DIN BUCATARIE Vacantele din fiecare an in Campia de Vest nu-si pierd atat de usor ecoul. Pe masura ce timpul trece, amintirea acelor zile - si mai ales aroma lor - devine mai puternica. Si ma gandesc mai ales la mirosul imbietor al bucatelor "cercate" pe la seratele organizate impreuna cu rudele si cu prietenii de-o viata. POVESTIRI DIN BUCATARIE Vacantele din fiecare an in Campia de Vest nu-si pierd atat de usor ecoul. Pe masura ce timpul trece, amintirea acelor zile - si mai ales aroma lor - devine mai puternica. Si ma gandesc mai ales la mirosul imbietor al bucatelor "cercate" pe la seratele organizate impreuna cu rudele si cu prietenii de-o viata. Ca sa nu raman dator pana la vacanta urmatoare, o sa va relatez cate ceva despre aceste serate si, mai ales, o sa va dau un caiet de retete ardelenesti, care, numai citindu-le, si-o sa va lase gura apaâ¦
Cea mai importanta dintre serate a fost cea din curtea fratelui cel mic, Ioan, si a cumnatei Ioneta. O serata pescareasca. Fratii au curatat niste crapi din crescatoria de langa izvorul cu apa minerala, iar din capete si cozi au gatit un bors de peste ardelenesc. Friptura de peste a fost preparata "la disc" (un disc metalic, concav, cu picioare, sub care se face un foc puternic). Pestele lansat in baia de ulei a devenit in numai cateva minute rumen si crocant. Pe masa s-a pus alaturi un mujdei preparat cu suc de rosii si verdeata. Masa a fost implinita de un tort cu fructe si cu frisca, pregatit de Ramona, careia trebuie sa-i recunoastem cu totii priceperea atunci cand vine vorba de dulciuri.
Pestele la disc a fost un adevarat succes la serata pescareasca organizata in curtea fratelui mai mic
Serata urmatoare s-a organizat la Ana-Bella, care, dupa aperitive traditionale, ne-a servit un gulas scazut, preparat ca pe malurile Tisei. Cartofii natur si castravetii murati "la soare" au inso