Tinerii absolventi de facultate pusi in situatia de a redacta un CV preiau, de regula, "modele". Asa se face ca documentele care-ar trebui sa-i reprezinte si sa-i diferentieze semnificativ in masa Tinerii absolventi de facultate pusi in situatia de a redacta un CV preiau, de regula, "modele". Asa se face ca documentele care-ar trebui sa-i reprezinte si sa-i diferentieze semnificativ in masa candidatilor la un job ajung sa semene izbitor unele cu altele. Perceput de unii drept lipsit de importanta sau, simplu, drept pierdere de vreme, CV-ul constituie un argument ce poate deschide drumul catre obtinerea unui job bine platit. Consultantii firmei de recrutare Dr.Pendl&Dr.Piswanger ofera sfaturi utile in legatura cu continutul si aspectul CV-ului.
Ce rubrici trebuie sa aiba CV-ul
* Date personale
- aceasta prima rubrica trebuie sa contina neaparat numele si prenumele dumneavoastra, adresa, numarul de telefon (fix si, eventual, mobil), adresa de email, data nasterii (mai degraba decat varsta, caci CV-ul poate ramane mai multa vreme in baza de date a unei firme si precizarea datei permite reactualizarea sa), starea civila (eventual). Nu treceti in CV informatii despre parinti, copii, sot/sotie, greutate, inal-time (decat daca trimiteti CV-ul la o agentie de modelling).
* Educatie
- mentionati aici, in ordine cronologica descrescatoare, scolile absolvite (nume si specializare) si diplomele obtinute. Studentii si tinerii absolventi pot mentiona, in rubrica separata, cursurile absolvite, cu relevanta pentru postul vizat, respectiv anul des-fasurarii. Se pot mentiona, de asemenea, atunci cand situatia o cere, bursele de studiu, premiile si titlurile onorifice.
* Experienta profesionala
- aceasta este rubrica cea mai importanta, din perspectiva unui angajator sau a unui recrutator, cea care ii atrage atentia si il poat