Impozitele din Romania se calculeaza dupa o serie de grile absurde si nicidecum dupa valoarea reala a proprietatii. Vilele de lux se declara cu sume derizorii. Gazeta va propune o solutie prin care TVA ar putea fi redus, nu majorat!
Casele de lux au aparut in Romania precum ciupercile dupa ploaie. Au aparut cartiere intregi de vile, adevarate mici orasele rezidentiale. Vilele au valori incredibile, de ordinul milioanelor de euro.
Acum, va provocam la un mic exercitiu de imaginatie: ganditi-va cate vile de sute de mii de euro sau chiar milioane de euro sunt in Cluj: Buna Ziua, Faget, Ciresilor, Europa, Andrei Muresanu, Cetatuie, Borhanci etc. Numarul lor este, probabil, de ordinul sutelor. Acum, mergeti mai departe. Indepartati-va de Cluj.
Valea Prahovei, Moldova, Maramures, Litoralul, Delta, ca sa nu mai vorbim de imprejurimile Bucurestiului. Oare cate vile de milioane de euro sunt in Romania? Probabil cateva sute de mii! Poate mai multe, poate mai putine. Acum inmultiti numarul vilelor cu pretul lor. Veti ajunge la cateva mii de miliarde. De euro.
Saracie lucie
Romania, se stie, este o tara saraca. Atunci cand vine vorba de alocatii de stat, alesii nostri ne-au obisnuit cu refrenul "nu sunt bani la buget". Pentru a mai carpi soseta rupta numita bugetul de stat, guvernantii vor sa mareasca taxa pe valoarea adaugata (TVA) de la 19% cat este in prezent, la 22%.
Adica bugetul de stat trebuie resuscitat pe spinarea omului de rand, care va fi nevoit sa stranga si mai mult cureaua. Vor creste accizele si omul de rand din nou va strange cureaua.
Impozit mic pentru lux
Actualmente, in Romania impozitul pe case sau birouri se calculeaza in functie de mai multe criterii cum ar fi zona in care se