Numarul bucurestenilor care au internet prin intermediul retelelor de bloc a crescut constant in ultimii ani, ajungand la aproximativ 150 de mii conform unor surse din piata. Aceste retele sunt tot Numarul bucurestenilor care au internet prin intermediul retelelor de bloc a crescut constant in ultimii ani, ajungand la aproximativ 150 de mii conform unor surse din piata. Aceste retele sunt tot mai cautate in detrimentul RDS si Astral, datorita tarifelor mici pentru o conexiune de internet la viteza buna, in conditiile in care concurenta dintre retelisti este tot mai dura. Cu doar 500 de mii taxa de instalare si abonament lunar incepand de la 450 de mii sau 10 sau 15 dolari, clientul unei retele de bloc primeste trafic nelimitat de internet, la viteze pornind de la 128 si 256 kbps si ajungand pana la 1Mbps pentru site-urile cu terminatia .ro. In plus, mare parte a acestor furnizori garanteaza o viteza minima de conectare la internet, spre deosebire de furnizori cunoscuti de internet, precum RDS si Romtelecom, care pentru persoane fizice nu ofera o viteza minima.
135 km de cablu pe luna
A administra o retea de bloc este un business profitabil. ,Daca inmultim numarul de 400 de abonati cu 440 de mii abonamentul lunar, ajungem la o suma frumusica. Costurile sunt legate in special de cumpararea si intretinerea cablurilor de retea", ne-a declarat Nicu Duicu, reprezentant al asociatiei Interlan. Micile retele de cartier cumpara, de altfel, aproximativ 135 de km de cablu (UTP sau fibra optica) pe luna, conform estimarilor reprezentantilor Mondoplast, unic distribuitor de fibra optica din Bucuresti.
In sectorul 2, cea mai mare concurenta
Cele mai multe retele de bloc sunt in zona Obor, Tei, Stefan cel Mare, Berceni. Acestea sunt conectate de furnizori (Euroweb, Mediasat, Evolva, Fibernet etc.) si clienti prin intermediul cablurilor UTP/FTP sau prin f