Vanzarile la carnea de pasare si la oua au scazut in ultimele zile la jumatate. ,Suntem extrem de ingrijo-rati pentru ca vindem din ce in ce mai putin, oamenii se tem sa mai manance carne si oua, desi Vanzarile la carnea de pasare si la oua au scazut in ultimele zile la jumatate. ,Suntem extrem de ingrijo-rati pentru ca vindem din ce in ce mai putin, oamenii se tem sa mai manance carne si oua, desi li s-a explicat ca nu exista riscul imbolnavirii cu produsele de pe piata", ne-a declarat Ilie Van, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Pasari. La randul sau, prese-dintele Asociatiei Romane a Carnii, Sorin Minea, a aratat ca ,pierderile majore se vor datora psihozei create de autoritati, care va conduce la distrugerea efectivelor de pasari". Producatorii spun ca nu vor putea rezista decat maximum o luna, apoi va fi nevoie de reducerea efectivelor si scaderea preturilor. "In fiecare luna de carantina pierdem intre 500.000 si 800.000 euro ca urmare a reducerii comenzilor", ne-a spus Marius Iliev, reprezentantul Patronatului Producatorilor de Carne de Pasare. Daca situatia dureaza mai mult, pierderile anuale vor ajunge la cateva sute de milioane de euro. ,Cifra noastra de afaceri, rezultata doar din ce vindem anual, se ridica la 700 milioane euro. Daca nu vom mai putea face comert, vom pierde nu numai noi, ci si furnizorii nostri, dar si lucratorii care isi pierd locurile de munca", a mai spus Van. El spune ca exporturile reprezinta doar 2% din productia anuala de carne de pasare, dar problema o constituie partenerii externi. ,Dupa ce ai iesit de pe piata sase luni nu te mai cunoaste nimeni, astfel incat am pierdut piata europeana", a mai spus Iliev.
In hipermarketuri, primele reactii: scaderea vanzarilor
* Se anunta reduceri semnificative de pret
Vanzarile de carne si preparate de pui din hypermarketuri au inceput sa scada. ,Am inregistrat