PSD a lansat, imediat dupa negocieriele Putere-Opozitie, informatia potrivit careia compromisul s-ar fi convenit in cadrul unei intalniri care ar fi avut loc intre liderul liberal, Calin Popescu Tariceanu, si cel al PSD, Mircea Geoana. Asta in timp ce liberalii au negat veridicitatea informatiei, iar Adrian Nastase era plecat din tara.
Tot PSD sustine, din surse care doresc sa ramana anonime, ca la pretinsa intalnire intre premier si presedintele PSD s-ar fi ajuns la intelegerea ca avizul mult astetat al Curtii Constitutionale prin care PSD ar fi putut salva presedintii Camerelor sa nu fie clar de respingere a constitutionalitatii prevederilor referitoare la schimbarea lui Nastase si Vacaroiu.
Chiar daca raspunsul nu va fi clar nici in favoarea prevederilor respective ale regulamentului, cu toate disputele care ar mai putea urma ulterior, schimbarea presedintilor Parlamentului va putea avea loc la inceputul anului urmator.
Din aceasta cauza, presedintele PSD era ieri relaxat pe holurile Senatului ca dupa o mare victorie, nu atat impotriva puterii, cat in jocurile din propriul partid.
Adrian Nastase era insa absent din tara si este de asteptat ca el sa se impotriveasca unei solutii care ii aduce presedintelui partidului indepartarea sa de pe o functie care ii dadea o vizibilitate si o putere de influenta mai mare decat a superiorului sau. Seara, Nastase a revenit in tara si s-a dus glont la Camera Deputatilor.
Si alti parlamentari din PSD au celebrat negocierile de ieri ca pe o victorie, acestia fiind de parere ca au avut argumente foarte puternice in fata Aliantei, cum ar fi capacitatea lor de a trage de timp la nesfarsit nu numai pe regulamente, ci si pe buget sau pe alte legi.
Unul dintre negociatorii din partid a exlicat faptul ca neintelegerile din Alianta au dus la scorul atat de favorabil al