POVESTEA BUCATELOR Gastronomia e o poveste... A scrie despre bucate e o provocare. A le gati este o arta. Iar pentru a sti sa gusti din ele este nevoie de talent.
In urma cu un an, echipa Jurnalului de Bucatarie pornea intr-o calatorie plina de aventuri catre inimile dumneavoastra... De la manastirile din nordul Moldovei si pana in cealalta parte a tarii, in Tulcea, la Sarica-Niculitel, de la Suceava la Sinaia, de pe "bulevardul de apa" din Braila, unde am poposit ceva mai indelung, in inima Ardealului, in Sibiul cel incarcat de istorie, din frumoasele locasuri ale sarii de la Praid si de la Slanic Prahova in micutul orasel de la Dunare, Oltenita, si iarasi inapoi spre mijlocul tarii, la Buzau. Am intins pod de flori pana la Chisinau si v-am imbiat cu vinul cel piscator la limba din orasul subteran de la Cricova, pentru a ne intoarce apoi la Festivalul Vinului de la Focsani. De Sfintele Sarbatori ale Pastilor am calatorit la Vaslui ca sa deprindem mestesugul oualor incondeiate, iar de dragul clatitelor am batut drum lung pana la Moneasa, in Arad, ca sa ajungem la festival. De fiecare data am intalnit oameni noi, am descoperit locuri minunate, ne-am infruptat din bucate delicioase si am descoperit ca noi, romanii, avem cu adevarat harul ospitalitatii.
De cunoscut, ne cunoasteti bine, caci de un an va intram in case si ne ospatam impreuna. Exista o vorba care spune ca sufletul omului se descopera cel mai bine atunci cand ospatezi cu el si cand ii vezi zambetul. Noi, toti cei care am strabatut tara ca sa va intalnim, care am deschis poarta in timp ca sa ne intoarcem in alte vremuri, care am facut inconjurul lumii si v-am descoperit secretele culinare ale atator tari, suntem astazi aici, bucurosi, la randul nostru, de oaspeti. Mara, Cristina, Anna, Simona, Tudor, Kostas, Andreea, Georgeta, Veronica, Monica si mai ales cea care este sufletul acestei revi