?Au fost mai mult discutii generale. Suntem decisi sa continuam greva atata timp cat va fi nevoie, adica pana cand Educatia va primi 6 la suta din PIB?, a rezumat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea. Vicepresedintelui Federatiei Educatiei Nationale, Vasile Pistritu, ii vine greu sa creada ca guvernul si-a epuizat toate resursele financiare. ?Trebuie analizate cu atentie toate posibilitatile si se va gasi cu siguranta ceva in plus si pentru Educatie?, a adaugat acesta.
Pustiu in curtea scolii
Desi Ministerul Educatiei le-a recomandat profesorilor sa nu trimita copiii acasa, scolile si liceele au fost pustii si ieri. La Grupul Industrial ?Nicolae Teclu? nu era niciun afis cu ?Greva?, iar curtea scolii era pustie. Inauntru, cativa profesori isi faceau de lucru cu probleme administrative.
Toata lumea era framantata de o singura intrebare: Vom reusi oare sa obtinem ceva? Dascalii sunt decisi sa nu renunte cu una, cu doua, chiar daca postura de grevist nu li se potriveste. ?Copiii au cel mai mult de suferit si suntem constienti de acest lucru. Neseriozitatea guvernantilor ne-a facut sa intram in greva. Ar fi cazul sa ne ia in serios si sa dea Educatiei macar cu un procent mai mult?, spunea lidera de sindicat de la Scoala nr. 75.
Greva japoneza la gradinite
Educatoarele se ocupau ieri de prichindei ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Asta nu inseamna ca revendicarile dascalilor le sunt indiferente. ?Parintii vin in mare graba, ii lasa la poarta gradinitei si pleaca la serviciu. Obligatia noastra este sa avem grija de ei. Bineinteles ca suntem alaturi de profesori, dar avem o alta situatie?, povestea, cu o unda de tristete in glas, directoarea Gradinitei nr. 147, din sectorul 3.
O situatie asemanatoare era ieri si la Gradinita nr. 154 din acelasi sector. Una dintre educatoare a recunoscut