“Dezvoltarea unor noi cartiere de locuinte bine conturate in aceste noi zone va depinde foarte mult de crearea infrastructurii, de existenta utilitatilor si a cailor de acces.” Jeni Dragomir presedinte Perfect Casa Pentru o persoana cu venituri medii, cumpararea unui teren sau a unei case in oras a devenit o misiune aproape imposibila. Evolutia halucinanta a preturilor a facut ca satele si comunele aflate in apropierea marilor orase sa fie foarte cauta
“Dezvoltarea unor noi cartiere de locuinte bine conturate in aceste noi zone va depinde foarte mult de crearea infrastructurii, de existenta utilitatilor si a cailor de acces.”
Jeni Dragomir presedinte Perfect Casa
Pentru o persoana cu venituri medii, cumpararea unui teren sau a unei case in oras a devenit o misiune aproape imposibila. Evolutia halucinanta a preturilor a facut ca satele si comunele aflate in apropierea marilor orase sa fie foarte cautate.
Pe de alta parte, extinderea interesului dincolo de “granitele” oraselor s-a realizat si din cauza suprafetelor prea mici de teren care sa poata satisface nevoile cumparatorilor. Aceasta evolutie a dus insa la cresterea preturilor intr-un ritm destul de rapid. Spre exemplu, in Domnesti, una dintre cele mai cautate comune de langa Bucuresti, acum doi ani terenurile bune se vindeau cu 10-20 de euro metru patrat. Acum, preturile ajung si la 60-70 de euro metrul patrat.
Analistii de la Regatta sunt de parere ca trendul va continua, insa mult mai lent si cu precadere in zonele unde preturile nu au atins nivelul maxim. “Zone secundare, precum cele sudice ale Capitalei – care se dezvolta lent –, vor deveni in curand foarte interesante pentru investitori”, rele