RETETA DE VEDETA Silueta de manechin si chip fotogenic de actrita. Te priveste hotarat din spatele unui birou. Daca te-ar pune cineva sa ghicesti cu ce se ocupa, ce-ai spune?
Acestea sunt vorbele unui prieten pe care urma sa le experimentez pe propria piele. Imi facusem temele, dar nimic nu ma pregatise pentru ce avea sa urmeze. "Bomboane, cafea?". "Bomboane", zic eu. Sunt cu alune. "Lui Nicolas, fiul meu, nu-i plac cu alune". Ma simt incurajat sa mai iau una (doua, ca sa fiu sincer).
"Problema mare este ca nimeni nu stie cu adevarat ce inseamna circul dincolo de frumusetea spectacolului", ma surprinde Brandusa cu ochii la fotografiile mai noi sau mai vechi si la diplomele care impodobesc peretii galbui.
PLANURI. "Am vorbit cu Florin Zamfirescu sa infiintam o sectie de arta de circ la UNATC, dar nici ei nu stiu cu ce se mananca. Exista senzatia ca poti sa te apuci de circ pe la 20 de ani, cum te apuci de actorie, inveti abc-ul meseriei, dupa care faci cariera. Odata ce am explicat insa ca circul inseamna si arta, dar si sport de performanta, si-a dat seama ca lucrurile sunt mult mai complicate. Acum trebuie sa facem o programa, astfel incat sa alegi elevi in cunostinta de cauza. Adica fosti sportivi sau artisti de circ care vor sa se specializeze. Deci lucrurile sunt mult mai complicate.
Pe aceeasi idee am infiintat la ANEFS o clasa de arta a circului. Am avut doua generatii de absolventi."
Bucataria circului
"Proiectul a cazut, insa, pentru ca n-am putut convinge pe nimeni ca pentru o astfel de activitate este necesara o alta programa decat cea existenta. Pe mine nu ma interesa ca oamenii sa-mi lipseasca de la spectacole trei saptamani pentru ca sunt in cantonament in Parang la ski-fond. N-are nici o legatura cu circul. N-avem nevoie de baschet sau fotbal in arena. In schimb, anatomia, psihologia, fiziologia, scrima, echitatia, gi