Inspectorii Corpului de Control al ministrului Muncii au confirmat neregulile descoperite de prefectul judetului Cluj, Alin Tise, la Directia de Munca si Solidaritate. Fostul sef al acestei institutii, Virgil Vinasi, actuala directoare adjuncta, Mihaela Mihaiu, si unul dintre consilierii sai, Ana Barsan, au infiintat o firma in care apareau drept actionari fiicele sau mamele acestora.
Societatea respectiva a obtinut, fara licitatie, contracte de consultanta mai mari de cinci miliarde lei, din fondurile Ministerului Muncii. Cei trei functionari vor fi trimisi in fata comisiilor de disciplina si apoi, probabil, vor fi concediati.
Pentru ca Mihaela Mihaiu detine o functie de conducere, in conformitate cu statutul functionarilor publici, ea va fi anchetata de comisia de disciplina din cadrul Ministerului Muncii, in timp ce ceilalti functionari vor fi verificati de comisia de disciplina a Directiei Judetene de Munca si Solidaritate Sociala.
Banii pe care i-a primit firma celor trei provin din fondurile de care dispune Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor, iar societatea directorilor de la Directia de Munca oferea servicii de selectare a instructorilor care lucrau pentru Centrul Regional. Directorul centrului, Adrian Tinis, va fi verificat, la randul sau, de catre inspectorii Prefecturii.
Directia Muncii nu este singura institutie din judet cu probleme. Directoarea filialei Registrului Auto Roman, Brandusa Botezan, si-a dat demisia dupa ce o echipa de control trimisa de prefect a descoperit o serie de nereguli. Rudele membrilor conducerii institutiei din Cluj aveau firme care faceau afaceri cu clientii institutiei.
Potrivit conducerii RAR, inspectorii nu au gasit "nereguli majore" in activitatea filialei.
Echipele de cont