In ultimul an, nici societatile de brokeraj si nici institutiile pietei de capital, nu s–au preocupat sa atraga cateva societati interesante de pe Rasdaq catre viitoarea bursa rezultata din fuziunea celor doua piete organizate.
In aceste conditii, singurii emitenti care au facut pasul catre lumea buna a pietei de capital au fost Socep Constanta si Biofarm Bucuresti care s–au inscris la BVB la initiativa actionarilor lor.
Aceasta lipsa de determinare a breslei brokerilor este greu de inteles in conditiile in care se admite faptul ca fara aparitia unor noi emitenti la bursa in 2006, piata romaneasca de capital nu mai poate absorbi capitalurile disponibile a fi investite atat de romani, cat si de investitorii straini.
Or daca ne–am bucurat ca 2005 a fost un an bun si datorita faptului ca, in urma unor oferte publice initiale, la bursa au sosit Broker Cluj, Vrancart Adjud si Flamingo, este pacat sa pierdem emitenti cel putin la fel de interesanti, ale caror titluri au fost tranzactionate pana in prezent pe piata Rasdaq, precum Elpreco, Argus, Sanex sau Braiconf.
Chiar daca listarea la BVB reprezinta un act de vointa al actionarilor, companiile de brokeraj ar trebui sa joace un rol mai activ in convingerea unor societati.
Desigur, nu este inca totul pierdut si in timp inca cativa emitenti de pe Rasdaq ar putea ajunge la BVB, mai ales ca institutia a demarat la inceputul acestui an un proiect de informare privind avantajele listarii pe viitoarea piata reglementata.
Dar acest program ar fi trebuit initiat mai devreme de catre BVB si Asociatia Nationala a Societatilor de Valori Mobiliare (ANSVM), astfel incat la momentul fuziunii efective a celor doua piete sa fie deja "recuperate" mai multe societati de pe piata Rasdaq.
Daca vicepresedintele BVB, Septimiu Stoica admite ca se putea face mai m