Week-end-ul trecut a avut o semnificatie aparte pentru restaurantul craiovean „Carul din Stele“. Echipa localului, care promoveaza prin arta culinara, si nu numai, traditia româneasca in general si pe cea olteneasca, in special, a participat la Festivalul International Pomana Porcului, desfasurat in perioada 24 - 26 februarie, la Balvanyos, de unde s-a intors cu medalia de bronz. Desi concursul organizat de Consiliul Judetean Covasna si Consiliul Local al comunei Turia se afla abia la prima editie, s-a bucurat de o larga participare: s-au inscris (sau, mai bine zis, au fost invitate) 17 echipe, dar au participat numai 13 (echipele din Serbia si Slovacia si-au amânat participarea in ultimul moment). Din judetul Dolj, organizatorii au trimis invitatia restaurantului „Galaxy - Carul din Stele“, care a confirmat participarea cu o echipa formata din trei persoane, neprofesioniste, asa cum presupunea regulamentul concursului, plus alte doua persoane, pentru „galerie“. Pe scurt, concursul presupunea ca, intr-o limita de timp data (de la 8.30 pâna la 16.30), echipa sa taie porcul, sa-l pârleasca si sa pregateasca minimum trei preparate traditionale. Organizatorii au fost cei care au asigurat porcul, paiele pentru pârlit (desi unele echipe, mai bine informate, au venit dotate cu arzatoare, iar altele, mai „europene“, precum cea a Ungariei, au ales si modul preferat de Uniune pentru omorârea, prin electrocutare, a porcului) o masa pentru fiecare echipa si ceaune, in timp ce echipele au fost nevoite sa-si aduca de acasa masina de tocat carnea manuala, masina de umplut cârnatii, mirodeniile si „intaritoarele“ impotriva frigului, adica palinca, tuica sau vinul. In plus, echipele si-au putut alege singure modul de pârlire a porcului si au hotarât, tot singure, preparatele cu care sa participe la concurs (obligatoriu trei feluri). Echipa craioveana a pregatit in limita de timp impu