Ediţia a treia a Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov (23 – 26 martie) a debutat ieri în Aula Magna a Universităţii „Transilvania”, o manifestare devenită tradiţie pentru oraş, consacrată promovării producţiei editoriale de carte şi muzică, producţiei publicitare, precum şi produselor de papetărie-birotică. „Acest târg este un eveniment care dă viaţă Braşovului şi care în timp a căpătat amploare. Cât timp voi fi primar, voi susţine Târgul de Carte şi Muzică”, a declarat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, care a urat bun-venit participanţilor şi le-a dorit succes la cititori. „Anul acesta, spre deosebire de ceilalţi ani, avem un număr foarte mare de participanţi – 61, ceea ce înseamnă peste 300 de edituri şi case de discuri, mii şi mii de titluri de carte şi muzică. Invităm braşovenii şi nu numai pe ei, ci pe toţi cei care trec prin oraş să poposească o clipă în Aula Universităţii să vadă Târgul Internaţional de Carte şi Muzică”, a afirmat Ana Oniţă, unul dintre organizatorii evenimentului. Prima ediţie a Târgului de Carte şi Muzică de la Braşov s-a inaugurat chiar de Bunavestire şi, extrapolând şi la evenimentul din acest an, Doru Munteanu, directorul Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Cultural Braşov a spus că manifestarea este o „Bunăvestire pentru cartea, muzica şi cultura românească”.
O carte -
2 RON
La Târg se găsesc cărţi pentru toate gusturile, atât din literatura universală, cât şi din cea românească, din diverse domenii şi în mai multe limbi. Editurile şi casele de discuri prezente la Aula Universităţii fac reduceri substanţiale (între 9 şi 70%) la cumpărarea de cărţi şi albume. La unul dintre standurile amenajate se pot achiziţiona volume la preţul de 2 RON.
Editurile braşovene nu s-au înghesuit să participe la ediţia din acest an a Târgului, deşi organizatorii au oferit facilităţi pe