apărare
, spune Ioan Ursache, un localnic din Cutiniş, judeţul Bacău. Localitatea este complet izolată din cauza ruperii celor patru podeţe de legătură de pe Trotuş. Sătenii nu mai au posibilitatea să îşi procure alimentele zilnice şi altele necesare în gospodărie. Singura cale de acces a rămas un pod aflat la o distanţă de peste cinci kilometri. Cutiniş nu este singurul sat afectat de inundaţii din judeţul Bacău. Sute de familii din câteva comune băcăuane sunt, în continuare, afectate de inundaţiile produse din cauza topirii zăpezii. În urma topirii zăpezii şi a ploilor, Trotuşul a crescut iar peste cotele de alarmă, iar localnicii din comunele Agăş, Asău şi Brusturoasa se tem de ce e mai rău. În Agăş, pe malul râului se agitau câţiva săteni cu lopeţile în mâini încercând să ridice câteva diguri. "Facem asta pentru ca apa să nu mai roadă din mal. Deja o parte din mal a căzut. Dacă nu noi, atunci cine?", se întreba Vasile Airinei, unul dintre locuitorii afectaţi. Furia apelor a spulberat un drum din comună care făcea legătura cu un sat vecin.
Ravagii în Buzău şi Dâmboviţa
În oraşul Târgovişte, rafalele puternice de vânt au distrus acoperişurile a şase blocuri. Tot în judeţul Dâmboviţa, în opt comune, vijelia a luat pe sus acoperişuri de case, a distrus şcoli, grădiniţe, sedii de primărie. Au fost afectate, de asemenea, şi alte două oraşe, Moreni şi Pucioasa. Copacii doborâţi de vânt au distrus două maşini. În judeţul Buzău, şase transformatoare de pe liniile de tensiune au fost avariate, lăsând în beznă cinci localităţi.
Evacuări în Suceava
Din cauza revărsării râurilor Bistriţa şi Moldova şi a aglomerării de sloiuri de gheaţă, 67 de persoane au fost evacuate în comuna Cârlibaba. Pompierii au fost nevoiţi să ajungă în zonă cu două bărci, pentru că satul era izolat, după ce podul a fost rupt de ape. Trei echipaje piro