Înainte de Paşte circumscripţiile sanitar-veterinare din ţară vor fi deschise zece ore pe zi, pentru ca oamenii să poată cere verificarea cărnii de miel, au anunţat recent autorităţile centrale. La Sighişoara inspectorii sanitar veterinari supraveghează atent piaţa agroalimentară. Sacrificarea mieilor se poate face doar în maşină izotermă dotată cu apă curentă-aceasta a fost deja instalată în Piaţa Mare, iar miercuri, trei inspectori de la judeţ au verificat dacă măcelarii sunt cu analizele "la zi" şi dacă poartă echipament corespunzător. Medicii recomandă sighişorenilor să cumpere carne de miel doar din locuri autorizate. Comercianţii care vor fi prinşi că vând carne de miel în alte locuri decât pieţe sau târguri riscă amenzi usturătoare: între 800 şi 1.000 de lei noi. Totodată comercializarea cărnii fără avize însoţitoare se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei noi.
Pe de altă parte, în contextul restricţiilor impuse pentru prevenirea şi combaterea gripei aviare, în această primăvară este interzisă comercializarea puilor şi a ouălor de raţă, iar cei de la Poliţia Sanitar Veterinară vor monitoriza atent şi comercializarea laptelui sau a produselor lactate.
Miercuri fiind zi tradiţională de piaţă la Sighişoara, tarabele au fost pline cu legume (cartofi, varză, ridichi de lună la 40. 000 lei vechi un kg, ceapă verde, etc) şi seminţe de toate felurile. Nu lipseau nici ghivecele cu flori, răsaduri, inclusiv ouă încondeiate sau obiecte de artizanat. Oferta de miei a fost destul de slabă ieri în piaţă, doar doi comercianţi care au venit cu miei din Bodogaia şi Mălăncrav. Nici vânazarea nu a mers prea bine însă producătorii spun că se aşteaptă ca cererea să crească zilele următoare.
Un kilogram de carne de miel la viu se vindea cu 70 000 de lei vechi . La maşina izotermă manopera pentru tăiat era de 100 000 de lei vechi. În magazinele d