Ciorba de oase de porc cu tarhon Ingrediente: 200 g oase de porc, 100 g morcovi, 40 g ceapa, 60 g albitura, 60 g telina, 30 g orez, 10 ml otet, sare, tarhon.Mod de prepare: Se spala oasele, se sparg si se pun la fiert in apa cu sare. Se spumeaza, apoi se adauga legumele curatate, spalate si taiate fideluta sau cuburi. Se fierbe totul la foc mic. Se adauga orezul, fiert separat. Când a fiert bine, se adauga otetul si tarhonul, taiat mai mare si oparit. Se mai dau doua, trei clocote. Musaca de cartofi cu carne Ingrediente: 200 g carne de vita, 40 ml ulei, 300 g cartofi, 10 g faina, un ou, 15-20 g smântâna, 10 g verdeata, patru, cinci grame de sare, 100 g sos de rosii.Mod de preparare: Se trece carnea prin masina de tocat si apoi se inabusa circa 30 de minute in ulei cu sare si cu verdeata tocata marunt, pâna scade complet lichidul. Separat, cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie felii si se aseaza intr-o tava, alternând un rând de cartofi cu unul de carne inabusita. Peste musaca se adauga sucul de rosii, apoi i se da fata cu un aluat subtire, pregatit din faina, smântâna si ou, care se intinde pe suprafata mâncarii. Se introduce tava (cratita) in cuptor, unde se lasa pâna când cartofii se inmoaie bine. Crema de portocale rosii Ingrediente: sucul si coaja unei portocale rosii, o cana de zahar, 1/4 cana cu apa, frisca, doua portocale rosii, injumatatite, cu miezul scos; 1/2 cana de migdale prajite, tocate.Mod de preparare: Intr-un vas de dimensiuni mici, se amesteca sucul si coaja de la o portocala rosie, zaharul si apa. Vasul se aseaza pe foc, se fierbe si se lasa sa scada pâna când ajunge la cantitatea de aproximativ o cana. Se lasa la racit, se acopera vasul, dupa care siropul se lasa la racit in frigider, peste noapte. Portocalele rosii deja injumatatite, cu miezul scos, se orneaza cu frisca si siropul lasat la racit peste noapte. Se presara deasupra migdale