Unii politicieni s-au apucat să critice Primăria Bod pentru decizia de a concesiona un teren de 5 hectare pentru construirea unui incinerator de mase plastice la marginea comunei, avansând chiar ideea că acesta nu ar avea nici măcar aviz de la Ministerul Mediului. Ar fi destul de greu de crezut că este aşa atâta timp cât Guvernul României, prin Ministerul Mediului, este unul dintre investitorii proiectului.
Incineratorul va deservi şase judeţe, investiţia totală urmând să fie de două milioane de euro, jumătate din această sumă fiind susţinută de Guvernul României. Cea de-a doua parte a investiţiei este susţinută de o companie care a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Mediului pentru a deveni partener în proiect - Deltarom.
Sere şi abator lângă incinerator
Primarul Bodului, Paul Cernat (foto), ne-a declarat că incineratorul este doar o primă etapă a investiţiei ce va fi făcută în zonă. „În total, investiţiile se vor ridica la peste 12 milioane de euro. Ei doresc să construiască şi o seră, care să folosească agentul termic care va fi difuzat din procesul de ardere a materialelor plastice, dar şi un abator care să deservească şase judeţe”, a arătat Cernat.
Investiţiile vor reprezenta un balon de oxigen pentru bugetul Primăriei Bod, pentru că pe lângă redevenţa pe care o vor lua din concesionarea celor cinci hectare de aproximativ 10.000 de euro anual la bugetul comunei vor veni şi taxele şi impozitele pentru clădirile şi maşinile companiei. În plus, după ce va fi pusă la punct sera, compania va da de lucru la 300 de localnici.
Paul Cernat s-a arătat destul de virulent la adresa celor care se opun investiţiei. „Consilierii care se opun acestei investiţii nu au venit de când îi ştiu eu cu vreun proiect de hotărâre de Consiliu Local, singura lor problemă fiind criticarea celor propuse de primar”, spune Cernat. El i-a ironizat