Visul european va deveni realitate, dupa 1 ianuarie 2007, in primul rand pentru politicieni, privilegiati ca intotdeauna.
Romania mai are patru stegulete rosii de scos de pe harta conditiilor puse pentru aderare, insa, desi mai este de munca pana a deveni "integrabili" in UE, la Bucuresti, politicienii au inceput deja sa faca socoteli pentru a pune mana pe functiile numite si alese, dar mai ales extrem de generos platite, pe care, odata cu aderarea, le vor avea la dispozitie: 33 de locuri in Parlamentul European,
o functie de comisar european, o functie de judecator la Curtea Comunitara de la Luxemburg, un post la Curtea de Conturi a Uniunii si posturi de conducere in structurile Comisiei Europene, pana la rangul de director general adjunct. Totul a inceput cu zvonuri despre cine va fi comisarul european propus de Romania.
Anca Boagiu, Monica Macovei sau Mona Musca? Pesedistii sunt primii care au prins zvonul din zbor si l-au modificat: nu, Monica Macovei ar urma sa fie judecator la Curtea Comunitara. Insa Macovei ar prefera ca pesedistii sa nu mai incerce sa-i submineze autoritatea pentru ca are multa treaba la Ministerul Justitiei. Una peste alta, parlamentari din toate partidele au inceput sa se agite.
Viseaza frumos inca de pe acum caci un europarlamentar va avea in jur de 7.000 de euro indemnizatie, plus inca 7.000 de euro suma forfetara. Un comisar european castiga in jur de 12.000 de euro net pe luna.
Nici nu prezentase comisarul european Olli Rehn Raportul pentru Romania, sa aflam daca la 1 ianuarie vom fi sau nu in UE, ca la Bucuresti, in culisele politice, se faceau deja socoteli si planuri pentru functiile de conducere pe care politicienii romani le vor avea la dispozitie odata cu aderarea.
Este vorba despre functii ce vor fi ocupate prin desemnarea unor persoane de catre guvernul de la Bucur