Alcoolul, pericol maximAlcoolul contribuie la slăbirea ţesuturilor şi muşchilor şi la creşterea nivelului hormonilor care provoacă această boală, estrogenul şi testosteronul, mai ales în Alcoolul, pericol maxim Alcoolul contribuie la slăbirea ţesuturilor şi muşchilor şi la creşterea nivelului hormonilor care provoacă această boală, estrogenul şi testosteronul, mai ales în cazul femeilor care urmează tratamente hormonale. O cantitate de 250 de mililitri de vin roşu băută zilnic măreşte cu 25% riscul de a face cancer la sân. În plus, alcoolul este bogat în calorii, iar obezitatea este un alt factor ce contribuie la apariţia acestui tip de cancer.
Ceaiul şi cafeaua, efect protector Ceaiul şi cafeaua conţin polifenoli, antioxidanţi care reduc riscul apariţiei cancerului la sân. Un studiu al Centrului pentru sănătate feminină din Toronto a scos la iveală faptul că în cazul femeilor cu mare risc de a moşteni această boală pe cale ereditară, care au băut zilnic între patru şi şase ceşti de cafea, riscurile de a se îmbolnăvi de cancer mamar au scăzut cu 25-70%. Un studiu japonez indică faptul că femeile ar trebui să bea patru-cinci ceşti de ceai verde pe zi pentru a preveni cancerul.
Grăsimile - unele bune, altele rele Unele grăsimi contribuie la apariţia cancerului şi, în consecinţă, ar trebui evitate. Pentru a micşora riscurile de apariţie a cancerului, grăsimile saturate ar trebui să constituie maximum 7% din dietă. Grăsimile benefice pentru organism sunt cele monosaturate, care se găsesc în uleiul de măsline, avocado, alune, şi cele de tip Omega 3, prezente în peştele gras, ulei de seminţe de in, nuci şi ulei de soia.
Lactatele, utile, dacă sunt degresate Deşi grăsimile saturate din produsele lactate nu sunt bune pentru organism, un studiu publicat recent în revista "American Journal Of Clinical Nutrition" a scos la iveală faptul că pr