O alimentaţie săracă în peşte, fructe sau legume, este la fel de nocivă pentru sănătate ca fumul, potrivit unui studiu efectuat de Institutul pentru sănătate publică din Olanda. Concluzia studiului, care va folosit de autorităţile europene, este că "toţi factorii dietetici, cum ar fi consumul insuficient de peşte, fructe sau legume, sunt principala cauză ale unor maladii grave şi decese în Olanda". "Dacă luăm în considerare nu doar cauzele de deces ci şi anii de viaţă petrecuţi cu maladii grave, constatăm că obiceiurile alimentare proaste sunt cauza deteriorării sănătăţii la fel ca fumul", cred specialiştii, care sunt de părere că "o dietă nesănătoasă reduce media de viaţă a olandezilor cu 1,2 ani." Circa 75 la sută dintre cele 16 milioane de olandezi consumă fructe şi legume într-o cantitate mai mică decât cea recomandată de specialişti. Anual, în Olanda, alimentaţia nesănătoasă este cauza a 13.000 de cazuri de deces pentru diabet, maladii cardiovasculare şi cancer.(I.B.)
O alimentaţie săracă în peşte, fructe sau legume, este la fel de nocivă pentru sănătate ca fumul, potrivit unui studiu efectuat de Institutul pentru sănătate publică din Olanda. Concluzia studiului, care va folosit de autorităţile europene, este că "toţi factorii dietetici, cum ar fi consumul insuficient de peşte, fructe sau legume, sunt principala cauză ale unor maladii grave şi decese în Olanda". "Dacă luăm în considerare nu doar cauzele de deces ci şi anii de viaţă petrecuţi cu maladii grave, constatăm că obiceiurile alimentare proaste sunt cauza deteriorării sănătăţii la fel ca fumul", cred specialiştii, care sunt de părere că "o dietă nesănătoasă reduce media de viaţă a olandezilor cu 1,2 ani." Circa 75 la sută dintre cele 16 milioane de olandezi consumă fructe şi legume într-o cantitate mai mică decât cea recomandată de specialişti. Anual, în Olanda, alimentaţia nesănătoasă este cau