Radu Timis, presedintele grupului Cris-Tim, cel mai important jucator din industria mezelurilor, spune ca falimentul a peste 600 de fabrici care nu corespund standardelor europene va lasa un vid in piata de 600 tone/zi.
"Integrarea in Uniunea Europeana va duce inca din acest an la inchiderea fabricilor care nu s-au aliniat normelor de siguranta alimentara. Ne gandim sa ocupam locul lasat in piata de disparitia acestor fabrici", a declarat Radu Timis, presedintele Cris-Tim.
El crede ca in orice tara europeana sunt zece jucatori mari si cativa producatori de nisa.
Strategia Cris-Tim stabileste ca in 2010, compania sa ajunga la o capacitate de productie zilnica de 300 de tone, dublu fata de cea realizata in prezent.
"Nu suntem interesati de achizitii ale unor jucatori locali, pentru ca vrem sa dezvoltam noi acest business, mai ales ca avem si capacitatea de a face acest lucru", mai spune presedintele Cris-Tim.
Pentru a ajunge la o capacitate de productie de 300 de tone pe zi, compania trebuie sa dubleze "cei 15.000 de metri patrati de fabricatie" pe care ii are in acest moment la Filipestii de Padure, dupa cum afirma Timis. Pentru a realiza acest lucru, Radu Timis spune ca investitiile din 2007 vor ajunge la 10 mil. euro, dupa ce in ultimii doi ani a alocat peste 18 mil. euro pentru cresterea capacitatilor de productie si a celor logistice. Compania are in prezent opt centre logistice in marile orase din tara.
Presedintele Cris-Tim spune insa ca toate investitiile din productie trebuie sustinute de promovarea la nivel de brand.
"Fara brand nu insemni nimic. Daca nu ai brand, nu ai putere de negociere in relatia cu supermarketurile, iar acest lucru inseamna ca nu poti intra intr-o astfel de retea si nu poti vinde", completeaza Timis.
El a spus ca in ultimii ani, Cris-Tim a alocat intre 2 si 3 milioane de euro pentru pro