Cura cu struguri se utilizează pe perioade scurte de timp (2-3 zile), iar în bolile maligne timp de 15-30 de zile. Se consumă numai pulpa boabei de strugure, fără seminţe şi coajă, sau numai sucul proaspăt extras. Se începe cu 1 kg crescând treptat la 2-3 kg. pe zi. Fiind bogat în vitamine, glucide, săruri naturale, strugurele facilitează metabolismul organismului, echilibrează balanţa de vitamine, favorizează eliminarea acidului uric, are un efect decongestionant, se recomandă în majoritatea bolilor. Sucul are efect depurativ, diuretic, tonifiant, fiind indicat în bolile infecto-contagioase (scarlatină, rujeolă, varicelă, gripe), tumori maligne.
Cura cu struguri se utilizează pe perioade scurte de timp (2-3 zile), iar în bolile maligne timp de 15-30 de zile. Se consumă numai pulpa boabei de strugure, fără seminţe şi coajă, sau numai sucul proaspăt extras. Se începe cu 1 kg crescând treptat la 2-3 kg. pe zi. Fiind bogat în vitamine, glucide, săruri naturale, strugurele facilitează metabolismul organismului, echilibrează balanţa de vitamine, favorizează eliminarea acidului uric, are un efect decongestionant, se recomandă în majoritatea bolilor. Sucul are efect depurativ, diuretic, tonifiant, fiind indicat în bolile infecto-contagioase (scarlatină, rujeolă, varicelă, gripe), tumori maligne.