Terasa „Roma“ atrage multi clienti, mai ales in zilele calduroase, datorita piscinei aflata in mijlocul terasei incapatoare. Pentru a gusta din preparatele restaurantului, eu am ales insa o seara racoroasa, si nu arsita zilei, când am preferat sa ma ascund de razele soarelui intr-un interior dotat cu aer conditionat. In sfârsit, ajunsa la terasa cu pricina, am constat ca si aici, ca mai in toate localurile craiovene in perioada asta, la loc de cinste se afla un proiector imens, numai bun pentru microbistii care isi doresc sa vada meciurile din cadrul Campionatului Mondial de fotbal din Germania. Mai mult decât atât, scaunele aflate in imediata apropiere a proiectorului sunt, evident, cele mai râvnite, dar pentru ca tocmai plouase, n-am avut probleme in a gasi un locsor cu vedere la ecran. Ospatarul a aparut lânga masa mea relativ repede, dar viteza lui de reactie s-a schimbat pe masura trecerii timpului, poate si din cauza orei inaintate. L-am rugat sa-mi recomande ceva din meniul bogat in aperitive reci si calde, salate, topinguri, supe, paste, pizza, preparate din pui, porc, peste si carne de vita. Pentru ca am vrut ceva care sa aiba la baza carnea de pui (asta e, nu mi-e frica de aviara!), mi-a recomandat „parma chef“ din piept de pui (pentru doritori felul de mâncare se gaseste si din carne de porc), cu sos de smântâna si ciuperci (alternativa cu sos de rosii nu mi-a sunat, la acea ora, prea apetisant). Felul de mâncare contine, evident, piept de pui si, in plus, sunca presata, ciuperci, cascaval si smântâna. L-am gasit delicios si potrivit pentru o cina usoara intârziata, alaturi de cartofii taranesti si salata de gogosari acri pe care am ales-o in defavoarea salatelor de sezon. Surpriza neplacuta nu a venit din partea ospatarului, care a uitat, la un moment dat, sa aduca alt rând de bauturi (i-am acordat circumstante atenuante), nici din partea celorlalti clien