BUCATARIA SI DRAGOSTEA Sunt genul de gurmand care ma inflacarez la dorinta primei imbucaturi. Pe de alta parte, stomacul meu, aranjat genetic cu "bucle fitoase" de consumator gourmet, sta de dimineata pana seara la coada pasiunilor mele, asteptand sa primeasca un vin roz sec cu crevete jumbo si cu sos de hrean verde, aromat dupa Casa la moda Fusion. Sunt genul femeii dotate de la mama natura, cu ochi pofticiosi, cu buze carnoase de adulator culinar si, in fine, cu un pantec ce plange in dietele taliei de viespe dupa dulciuri, dupa branzeturi, dupa fructe in magiun si in lichior de sampanie. Dar iata ca o data pe luna dau buzna pe usa poftelor mele si strig cat ma tin bojocii: "Am venit, dragelor! Cu ce va fac fericite?". Si raspunsul lor tarator si etern este: "Tort rece de branza zemoasa si dulce cu blat parfumat, de biscuiti cu inghetata, cu topping de fructe de padure si multa, multa dragoste". Nu ai cum sa rezisti in fata unei asemenea ispite⦠te cheama, te striga, te aude ea insasi din miezul autohton al variantei de cheese-cake.
CHEESE-CAKE ESTIVAL Ingrediente: 500 g biscuiti simpli digestivi, 300 g inghetata de vanilie (la casoleta), un kg branza de vaci dulce, 300 g zahar pudra, 250 g frisca vegetala, 200 g dulceata de afine, 200 g mure proaspete (sau alte fructe de padure), 100 g unt. Preparare: Se sfarama biscuitii si se amesteca bine cu inghetata pana se obtine o compozitie consistenta si omogena.
Se unge o tava cu unt - preferabil din aceea cu margini detasabile - si se aranjeaza in ea compozitia de biscuiti. Se lasa tava in congelator pana cand se pregateste crema de branza. Se bate frisca vegetala cu mixerul la viteza mare pana cand se intareste. Pentru crema se amesteca branza de vaci cu zaharul si cu frisca batuta.
Se scoate blatul de biscuiti din congelator si se intinde deasupra lui, cu ajutorul unei spatule, crema de bra