Vara avem avantajul de a putea alege dintr-o multime de fructe si legume. Acum au iesit pe piata capsunele si ciresele. Ploile care au fost in acest an au stricat foarte multe hectare de capsune, insa cele care sunt pe piata sunt bune. Din ele putem face foarte multe preparate: dulceturi, gemuri, marmelade, le putem adauga la terinele de avocado sau la foie gras. Daca vrem ceva mai deosebit, le putem transforma intr-un suc sanatos, care va avea si textura unei catifele. Executive Chef Casa Vernescu Vara avem avantajul de a putea alege dintr-o multime de fructe si legume. Acum au iesit pe piata capsunele si ciresele. Ploile care au fost in acest an au stricat foarte multe hectare de capsune, insa cele care sunt pe piata sunt bune. Din ele putem face foarte multe preparate: dulceturi, gemuri, marmelade, le putem adauga la terinele de avocado sau la foie gras. Daca vrem ceva mai deosebit, le putem transforma intr-un suc sanatos, care va avea si textura unei catifele.
Fiecare dintre fructe are parfumul si gustul lui specific, astfel incat avem de unde alege. Apoi exista si o multime se legume. Pe toate trebuie sa le folosim, pentru ca vara este scurta. Nu trebuie sa uitam ca toate pot fi conservate pentru a fi consumate pe perioada iernii.
Noi, cei care lucram in industria restaurantelor si a hotelurilor, trebuie sa gandim meniul astfel incat el sa cuprinda cateva preparate cu aceste fructe si legume de sezon. De exemplu, rosiile care sunt foarte gustoase, dar si foarte sanatoase. Castravetii proaspeti sunt si ei potriviti pentru aceasta perioada. Vinetele de asemenea sunt foarte gustoase acum, cand sunt tinere. Acum este momentul in care avem libertatea deplina in ceea ce priveste consumul de salate din fructe sau din legume. Tot ceea ce este verde este o adevarata sursa de sanatate pentru organismul nostru. Patrunjelul, busuiocul, coriandrul, tarhonul