REPORTAJ DE VARA Am o tema de lucru⦠delicioasa. Acesta e avantajul cand esti reporter de teren la Jurnalul de bucatarie - te poti infrupta, pe saturate chiar, din toate "personajele" carora urmeaza sa le publici "biografia". Uite, de data asta, trebuie sa scriu despre inghetata. Si cum suntem chiar in inima fierbinte a verii, cred ca sunteti de acord cu mine: o cupa cu inghetata e binevenita!
Inainte de a-mi face "planul de lucru" al urmatorului reportaj, a trebuit sa-mi trec in revista sursele. Sursa nr. 1: prietena mea, Irina. Impreuna cu ea voi merge in vizita la Sursa nr. 2 - doamna Viorica Tanasescu, al carei profil este urmatorul: bucuresteanca, varsta 58 de ani, familie numeroasa, pasiune si talent pentru gatit. Un amanunt important: detine o reteta delicioasa de⦠inghetata. Tema mea de azi, adica. In fine, Sursa nr. 3: eu insami. Caci voi degusta dupa toate regulile profesiei si ale artei inghetata preparata de doamna Viorica si voi da verdictul. Este sau nu cea mai buna inghetata ce mi-a fost oferita in vara asta?
Primul drum il fac la Sursa nr. 1. La Irina. Ma primeste cu⦠un pahar cu apa (trebuie sa ma hidratez dupa drumul lung prin soare si inaintea unei alte calatorii, mai scurte insa, prin acelasi oras torid). Apoi, ca o vrabiuta, incepe sa-mi ciripeasca - pardon, sa-mi vorbeasca - repede-repede, despre surpriza care ne asteapta la doamna Viorica. "Mmmm, o sa vezi, e cea mai buna inghetata de pe planeta! Abia astept sa gust din ea! Nici mama nu face o inghetata asa de buna. I-am dat si reteta doamnei Tanasescu, dar tot nu a iesit ca la dansa⦠Are ea un secret!" Cu asa o introducere, va dati seama ca am inceput sa ard si eu de nerabdarea de a ma racori cu o cupa plina din minunea cea dulceâ¦
Ajungem si acasa la Sursa nr. 2. Imediat ce se deschide usa, ma simt tentata sa procedez ca in filmele politiste americane: sa scot legit