Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor: Ritmul de crestere pe acest sector va fi mai ridicat decat cel care va fi atins la finele anului pe intreaga activitate de export a Romaniei. Romania va exporta in acest an software si servicii de 350 mil. euro, comparativ cu nivelul de 280 mil. euro inregistrat anul trecut, a declarat Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor. "Ritmul de crestere pe acest sector va fi mai ridicat decat cel care va fi atins la finele anului pe intreaga activitate de export a Romaniei. "
Exportul de software se va mentine pe acelasi trend crescator si in urmatorii 3-5 ani, a declarat pentru ZF Liviu Dragan, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii si directorul general al TotalSoft. El a spus ca exportul de software se va modifica treptat in directia diminuarii ponderii serviciilor de scriere de cod si cresterii serviciilor complexe din domeniul software.
"De fapt, acest lucru este inevitabil deoarece in urmatorii ani ne vom pierde avantajul de cost atat de important in domeniul outsourcing-ului. Calitatea specialistilor nostri, proximitatea culturala si geografica cu tarile din UE vor face ca Romania sa fie o destinatie pentru acele proiecte complexe care pot sa fie desfasurate oricum la costuri mai mici decat in tarile vestice", a explicat Dragan.
Ministrul a facut estimarea in contextul lansarii proiectului de strategie privind branding-ul de export pentru sectorul tehnologiei informatiei. "Practic, vrem sa promovam in randul investitorilor ideea ca societatile romanesti au depasit etapa de outsourcing (externalizare - n. red.) si au trecut la un nou nivel, si anume sunt entitati care pot crea valoare adaugata", a spus Nagy.
Strategia de branding urmareste, printre altele, cresterea investitiilor in domeniul IT, promovarea unei noi imagini a pietei IT locale si crearea de noi locuri de m