CAIET DE RETETE - FINLANDA Carnea de ren este caracterizata de fibrele fine si continutul redus de grasimi. Acest veritabil depozit de vitamine recomanda alegerea unei diete pe baza de carne de ren. CAIET DE RETETE - FINLANDA Carnea de ren este caracterizata de fibrele fine si continutul redus de grasimi. Acest veritabil depozit de vitamine recomanda alegerea unei diete pe baza de carne de ren.
Mediul in care traieste renul se transmite in mancare, prin gustul deosebit al carnii si prin calitatile ei nutritive. Congelata, conservata si procesata, carnea se poate consuma pe tot parcursul anului. Cea mai mare productie de carne de ren se inregistreaza din septembrie pana in februarie, cand sunt selectionate cele mai bune exemplare de ren, care se sacrifica apoi in macelarii specializate.
VARIETATE. Intre numeroasele feluri de mancare, bucataria finlandeza include traditionalele afumaturi din carne de ren, asociate cu legume ori constituind ingrediente ideale pentru supe si tocanite. De asemenea, sunt foarte populare tocaturile si produsele conservate ce pot fi savurate instant. Noi va prezentam cateva retete traditionale din carne de ren ce pot fi comandate in restaurantele din Finlanda.
CARNE DE REN IN SOS-CREMA DE CONIAC Ingrediente: 600 g muschi de ren, 400 ml smantana, 40 ml coniac, ardei, arome pentru carne, 150 g sfecla rosie, 150 g morcovi, 150 g ceapa rosie, 50 g tomate, 50 ml otet balsamic, tarhon, sare, piper.
Preparare: Taiati carnea in felii de aproximativ 150 g, pe care le prajiti apoi intr-o tigaie, pe ambele parti. Adaugati smantana, coniacul si mirodeniile, apoi dati-le in fiert, pe foc mic. Separat, fierbeti sfecla rosie si morcovii in apa sarata, curatati-i si taiati-i in felii. Taiati si celelalte legume. Inabusiti-le putin, adaugand restul aromelor. Serviti cu cartofi fierti alaturi.
SANDVI