• Activitatea este normala pentru perioada de practica si, pana in prezent, studentii au recoltat 65 de mii tone de struguri
Studentii de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara au de cules aproape 65 de mii de tone de struguri. Culesul fructelor este una dintre activitatile prevazute in perioada de practica a studentilor de la Agronomie. Chiar daca au inceput anul universitar de patru zile, tinerii au intrat direct in faza de practica. Decizia a fost luata de conducerea universitatii, care considera ca aceasta perioada este numai buna pentru treaba pe teren a studentilor.
In consecinta, tinerii care urmeaza cursurile Facultatii de Horticultura trebuie sa participe la culesul strugurilor si a merelor din ferma Vasile Adamachi. In ceea ce priveste vita de vie, studentii se pot considera norocosi pentru ca productia din acest an este mai slaba decat in alti ani mai productivi. "Anul acesta putem vorbi de aproximativ patru mii de kilograme de struguri la hectar. Nu este foarte mult, avand in vedere ca au fost ani cu o medie de sase si chiar zece mii de kilograme la hectar", a declarat Gerard Jitareanu, rectorul universitatii. Pe langa struguri, studentii de la Horticultura mai au de cules si mere din livada fermei Adamachi. Acolo, universitatea detine 15 hectare de meri, din care 12 hectare sunt de plantatie tanara, iar productia este de sapte tone la hectar. Daca tinerii care urmeaza cursurile Facultatii de Horticultura sunt la cules de mere si struguri, studentii de la Facultatea de Agricultura sunt impartiti la fermele de la Ezareni, Rediu si Trifesti, unde asista la recoltarea a diverse produse. Cel mai bine o duc studentii de la specializarea peisagistica, pentru ca acestia fac practica prin parcurile iesene. In ceea ce priveste cazarea, studenti de la USAMV care au solicitat un loc in camin au si primit, ce