Asociatia Nationala a Industriilor de Morarit si Panificatie din Romania - ANAMOB, in colaborare cu Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila, a organizat, ieri, seminarul cu tema "Siguranta alimentara - toleranta zero". Principalul obiectiv urmarit a fost informarea si instruirea agentilor economici din sectorul morarit-panificatie cu privire la noua legislatie, armonizata cu legislatia europeana, ce va intra in vigoare incepind cu 1 octombrie. Totodata, au fost prezentate ghidurile de bune practici de productie pentru sectoarele morarit, panificatie, patiserie, cofetarie si depozitare, elaborate de specialistii ANAMOB si avizate de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). In sala au fost prezenti circa 50 de agenti economici din domeniu, discutiile fiind moderate de Lorin Hanu, director executiv adjunct al DSVSA Braila si Viorel Marin, presedintele ANAMOB Bucuresti.
Se apropie scadenta: 1 octombrie
Intilnirea a debutat cu prezentarea directorului DSVSA a noii legislatii. El a facut referiri generale si la situatia in care se afla in prezent societatiile brailene, situatie reliefata de rezultatele ultimului raport de evaluare efectuat de specialistii DSVSA. Din pacate, a spus Hanu, abia 5 la suta dintre agentii economici din judet au demarat lucrarile de reabilitare si modernizare astfel incit sa fie respectat macar un pachet minimal de reguli privind igiena si siguranta alimentara.
"Se apropie data scadenta, 1 octombrie. In teritoriu situatia nu e buna. Ultima evaluare arata ca foarte putine mori, brutarii, cofetarii sau patiserii respecta bunele practici de productie. Si mai putine au inceput implementarea sistemului de siguranta a alimentelor HACCP. Va reamintesc, obligatia de a cunoaste si de a aplica atit legislatia, cit si ghidul