Va invitam la un vals al simturilor, la o istorie fascinanta, la o bucurie, mai pe scurt: la povesti despre ciocolata!
Incoronata drept "regina dulciurilor", ciocolata este un produs cu o istorie indelungata, in tainele caruia multi au avut placerea sa se avante. Belgiana, frantuzeasca, sub forma de tablete sau de praline, ea a reusit in timp sa-si castige un public fidel. Insa foarte putini stiu ca povestea ciocolatei incepe o data cu maiasii si aztecii, care foloseau boabele de cacao atat la prepararea unei bauturi picante, dar energizante, care putea provoca halucinatii, cat si pe post de moneda de schimb. Istoricii spun ca in vremea aztecilor zece boabe valorau cat un iepure, iar in schimbul a 100 se putea cumpara un sclav. Secretele ciocolatei sunt insa nenumarate, iar aparitia boabelor de cacao in Europa constituie o legenda in sine. De aceea, belgienii, mari amatori, dar si creatori ale celor mai maiestuoase opere si retete de ciocolata, au considerat ca este necesar sa scoleasca generatiile viitoare in aceasta arta. Asa a aparut Muzeul Ciocolatei din Bruges, gazduit de Casa Croone, o taverna ce dateaza din anul 1480.
O ISTORIE IN TREI ETAJE. Cu ajutorul unei sponsorizari, cele trei etaje ale Casei Croone au fost special renovate pentru a prezenta, pe etape, publicului larg istoricul fructului de cacao. Primul etaj al muzeului este dedicat artefactelor din vremurile maiasilor si aztecilor, popoare care au descoperit boabele de cacao si care, prin intermediul conquistadorului Fernando Cortes, au reusit sa transmita Europei "Copacul Paradisului". Intr-o alta camera, vizitatorii pot admira o colectie impresionanta de cesti, cani si ibrice de cafea din mai multe secole. Dar asta nu este totul! Urcand treptele, la cel de-al doilea etaj, primul lucru care atrage atentia este o maimuta impaiata ce tine un fruct de cacao si fructe de cacao sectionate