Analistii spun ca seful HP trebuie sa lase in urma scandalul anchetelor privind scurgerile de informatii si sa evidentieze sanatatea afacerilor corporatiei.
Mark Hurd, directorul executiv Hewlett-Packard, nu a fost pus sub acuzare in scandalul declansat de investigatia companiei asupra angajatilor, avand astfel timp sa se concentreze asupra rezolvarii problemelor financiare ale producatorului de PC-uri, numarul doi mondial, scrie presa internationala.
Procurorul general al Californiei, Bill Lockyer, i-a pus sub acuzare pe fostul presedinte al companiei, Patricia Dunn, si alte patru persoane. Cei cinci sunt acuzati de conspiratie si frauda din cauza rolurilor pe care le-au avut in ancheta HP, ce incerca sa identifice sursele scurgerii de informatii. Lockyer a declarat ca nu are nicio dovada privind faptul ca Hurd ar fi gresit cu ceva.
Punerea sub acuzare este o noua faza in scandalul HP, ce dureaza de aproximativ o luna si care a provocat demisia Patriciei Dunn, consilierului general, Ann Baskins, si alti trei executivi ai companiei. Actiunea procurorului general ameninta sa puna in penumbra revenirea HP din problemele finaciare, dar si sa atraga atentia asupra procesului si scandalului in detrimentul lui Hurd si companiei pe care o conduce.
"Avand in vedere ca Hurd nu a fost pus sub acuzare, el trebuie sa lase tot scandalul in urma si sa lase comunitatea investitorilor, compania si clientii sai sa merga inainte", a declarat Cindy Shaw, un analist independent pe piata IT din San Francisco.
Pe langa Dunn, oficialii americani i-au mai acuzat pe Kevin Hunsaker, fostul director de etica HP, pe detectivul Ronald DeLia de la Security Outsourcing Solution si pe Bryan Wagner si Matthew Depante, alti doi detectivi privati angajati de HP. Lockyer a declarat ca investigatia va continua.
Anthony Gentilucci, fostul director de securitate al comp