CAIET DE RETETE Vinul a fost considerat inca din Antichitate o "bautura sacra", un mijloc de destindere dar si de tratament al diferitelor boli, datorita vitaminelor, sarurilor minerale si a altor constituenti din compozitia sa. Si... un excelent aliment.
Pentru un gurmand este o placere sa guste din preparatele care contin acest ingredient. Vinul ofera mancarii o savoare speciala, inconfundabila. Fiecare preparat in parte are specificul, gustul si aroma sa, in functie de sortimentul de vin care ii este adaugat.
PENTRU TOATE GUSTURILE Astfel, vinul alb acidulat este folosit mai mult la mancaruri picante, peste, legume sau deserturi. Opusul sau, vinul alb sec, este folosit la salate, legume, branza sau fructe de mare. Vinul rosu sec poate fi adaugat preparatelor din pui, peste sau carne rosie. Vinul rosu demisec este folosit la prepararea carnii in general, a pestelui si a preparatelor ce folosesc pulpa de rosii. Vinurile rosii mai usoare sunt folosite la prepararea legumelor si a carnii albe. Indiferent de tipul, culoarea si gustul sau, vinul nu inceteaza sa ne incante cu savoarea lui. Un desert care are printre ingrediente un vin alb sau rosu, deopotriva, te poarta pe taramuri de vis, unde aromele se intrepatrund pentru a-ti oferi un gust aparte. Asa nu vei uita niciodata locul, timpul si senzatia data de aroma lui.
SPUMA DE VINIngrediente: doua mere, doua oua, 300 ml vin rosu, 180 g zahar tos, esenta de vanilie, pudra de scortisoara, pudra de cuisoare, fulgi de cocos. Preparare: Se topesc 60 g zahar, se adauga merele curatate de coaja si taiate in felii subtiri, lasandu-le sa se caramelizeze. Galbenusurile se amesteca bine cu 120 g zahar tos si vinul, se pun intr-o oala pe bain-marie si se fierb pana cand crema incepe sa se ingroase. Se adauga albusurile batute spuma, esenta de vanilie, pudra de scortisoara si pudra de cuisoare. Se mixeaza compo