şi despărţite de o alee largă. La intrarea în curte, de doi ani, primăria a construit o clădire modernă. Banii au fost cheltuiţi, dar nu s-au alocat bani pentru dotare şi niciun medic nu şi despărţite de o alee largă. La intrarea în curte, de doi ani, primăria a construit o clădire modernă. Banii au fost cheltuiţi, dar nu s-au alocat bani pentru dotare şi niciun medic nu vrea să audă de Pătrârlagele.
"Fiica mea este tot medic, dar a plecat la Strasbourg când era rezidentă şi nu vrea să se mai întoarcă", spune managerul. Aşa că noua clădire stă nefolosită. Spitalul mai are 35 de paturi pentru cei care vin să-şi caute sănătatea. Înăuntru, totul este albastru. Holurile sunt pustii şi ici-colo se mai vede câte un pom pentru perfuzii sau o butelie de oxigen, de mult consumată. Doar saloanele care au bolnavi sunt încălzite. În rest, e mai cald afară decât înăuntru.
Concursul de director, o investiţie nerentabilă
"Acum este Centru de sănătate, un fel de spital comunal. Cei de la Autoritatea de Sănătate Publică vor să-l transforme fie în spital de cronici, fie în centru medico-social. Încă nu se ştie", spune managerul, dr. Constantin Liţă, a cărui funcţie va expira la 1 ianuarie 2007. El are 63 de ani şi nu mai poate să participe la concursul de mangeri organizat de Ministerul Sănătăţii. Moştenitorul există, în persoana actualului director financiar contabil, dar acesta nu este încă hotărât dacă să preia sau nu conducerea.
Sectorul administrativ scrie anonime
Fără datorii, cu un buget anual de opt miliarde de lei şi cu "indicatorii" îndepliniţi, aşa îşi prezintă managerul spitalul pe care îl conduce. Cu medicamentele nu sunt probleme - din cele mai ieftine au existat mereu. "Lumea este disperată şi, dacă se internează, mai scutesc câte un milion de lei din pensie", spune medicul pediatru. În spital există şi nemulţumiţi. Ei nu se exprimă făţiş,