O data cu intrarea in Uniunea Europeana (UE), clujenii vor putea sa calatoreasca nestingheriti alaturi de animalele de companie. Din pacate, regulile impuse de UE in acest sens si preturile percepute pentru transportul aerian al unui caine sau al unui papagal vor da multa bataie de cap celor care tin mortis sa nu-si lase animalele acasa. De altfel, clujenii nu par dornici sa achite suprataxe in acest sens.
Animale din speciile canide si feline, dihorii domestici, nevertebratele cu exceptia albinelor si crustaceelor, pestii ornamentali tropicali, amfibienii, reptilele, rozatoarele si iepurii domestici vor avea libera trecere in ceea ce priveste transportul aerian in tarile membre ale Uniunii Europeane (UE).
Desi la prima vedere iubitorii de animale vor putea zbura alaturi de pisici sau caini dupa o simpla trecere pe la medicul veterinar, normele impuse de UE vor testa cu adevarat dragostea purtata de catre stapanii necuvantatoarelor
Taxe mari pentru animale
Potrivit declaratiilor lui David Ciceo, directorul Aeroportului International Cluj-Napoca, institutia pe care o reprezinta este pregatita pentru a indeplini toate normele de securitate si igiena in ceea ce priveste traficul aerian al animalelor de companie. “Aeroportul International Cluj-Napoca poate indeplini toate conditiile.
Este posibil insa, sa existe reguli sau conditii speciale impuse de catre companiiile aeriene”, a declarat Ciceo. In timp ce companiile aeriene scot “la bataie” zboruri low cost si oferte care de care mai tentante pentru buzunarul clujeanului de rand, transportul animalelor de companie este destul de scump.
Astfel, pe langa pretul biletului, clujenii care aleg sa-si transporte cainele sau pisica prin intermediul companiei Blue Air vor trebui sa plateasca a