mai mult sau mai puţin timp. La vestimentaţiile din ciocolată trebuie să-ţi alegi modelul, să fii atent ce ai făcut la colecţiile anterioare, ca ele să nu se repete. Munca poate ajunge la mai mult sau mai puţin timp. La vestimentaţiile din ciocolată trebuie să-ţi alegi modelul, să fii atent ce ai făcut la colecţiile anterioare, ca ele să nu se repete. Munca poate ajunge la două-trei săptămâni, pentru că începi, aranjezi, nu a ieşit bine, strici, arunci şi o iei de la capăt", ne-a explicat Silvian Miron.
64 kilograme de ciocolată pentru regele Carol I
Silvian Miron a realizat şi sculpturile în ciocolată albă sau neagră care au fost expuse la festival. Acestea au avut ca sursă de inspiraţie jocurile olimpice de iarnă. Referitor la lucrarea care reprezenta un fulg de nea, de mari dimensiuni, ce cobora pe o pârtie, cofetarul a menţionat că munca poate să dureze circa trei săptămâni. Printre sculpturi s-a numărat şi bustul regelui Carol I, lucrare ce a obţinut medalia de aur, în anul 2004, la Olimpiada Gastronomică de la Erfurt din Germania. "Am vrut să modelez o pagină de istorie. L-am ales pe regele Carol după liceul unde m-am format eu", şi-a justificat cofetarul alegerea. "Iniţial s-au folosit 80 kg de ciocolată şi apoi, după retuşuri, s-a ajuns la 64 de kg. Munca a durat cam trei luni, iar la un moment dat au lucrat la ea şi şase cofetari", ne-a mai spus Silvian.
Vin ars cu ciocolată
Festivalul Ciocolatei şi Vinului a însemnat pentru cei prezenţi şi degustare de vinuri din pahare de ciocolată. "Asocierea vinului cu ciocolată e un lucru pretenţios. Pentru fiecare tip de ciocolată există un tip de vin", ne-a spus somelierul Sergiu Nedelea. Acesta i-a învăţat pe curioşii adunaţi acolo cum să aleagă vinul pentru un anumit tip de ciocolată. "La o ciocolată amăruie se poate asocia un vin roşu, corpolent, iar în cazul deserturilor din cacao sau când