Ministrul economiei şi cel al comunicaţiilor, la judecata comisiei lui Băsescu asupra raportului prezentat de comisie şi va aduce la cunoştinţa opiniei publice decizia", a explicat consilierul prezidenţial Săftoiu. Întrebată de ce Codruţ şereş face obiectul sesizării, Adriana Săftoiu a răspuns că acesta nu a fost încă revocat din funcţie. "În momentul de faţă, domnul şereş nu este revocat. Reamintesc declaraţia preşedintelui în momentul în care a acceptat revocarea domnului Flutur din funcţia de ministru al agriculturii, cum că nu va mai accepta să revoce un ministru fără să aibă înlocuitor", a spus Adriana Săftoiu. Ea a menţionat că preşedintele este preocupat "de stocurile de iarnă" fapt pentru care, cu atât mai mult, Ministerul Economiei nu trebuie să rămână fără ministru. Potrivit consilierului prezi-denţial, din comisia specială fac parte aceleaşi persoane care au decis şi trimiterea fostului ministru al apărării, Teodor Atanasiu, în faţa procurorilor: consilierul prezidenţial ştefan Deaconu, secretarul de stat la justiţie, Barbara Kibeldi, Laura ştefan, director în Ministerul Justiţiei, şi doi chestori de poliţie - ştefan Iancu şi Gabriel Niţă.
Ministrul economiei spune că a fost curtat de PD şi PNL
Codruţ Şereş a acuzat că împotriva sa este instrumentat un dosar politic, însă a recunoscut fragmentul din conversaţia, datată 29 iunie 2005, în care îi spunea lui Stamen Stanchev că s-a făcut de "c...t" cu proiectul ordonanţei Petrom pe care l-a prezentat în şedinţa de guvern. El spune însă că discuţia a fost mult mai amplă, iar fragmentele prezentate în presă sunt doar frânturi interpretate tendenţios.
Referindu-se la vânzarea pachetului de 8 la sută către salariaţii Petrom, şereş a precizat că "n-a susţinut partea nici lui Luca, nici lui Voiculescu, ci a salariaţilor. Atâta timp cât legea oferă variante la îndemâna unui ministru, este normal ca