Primaria municipiului Arad va organiza, sambata si duminica, "Cina porcului", eveniment inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. Astfel, in Piata Avram Iancu din oras vor fi sacrificati, parjoliti si transati, conform obiceiurilor stramosesti, doi porci, a cate 120 kg fiecare. "Dorim sa facem din acest brand o atractie turistica, iar din 2007 vom invita macelari din Uniunea Europeana pentru a participa la concursuri de preparare a carnatilor si de transare a porcului. Toate produsele care vor fi servite participantilor vor fi supuse examenelor sanitar-veterinare, efectuate de specialistii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor", a declarat Tony Paulik, reprezentantul unuia dintre organizatori. In cadrul "Cinei Porcului" vor mai avea loc si prezentari cu servire de produse traditionale, concurs de mancat gogosi, sarmale si produse traditionale din carne de porc. "Pentru ca anul acesta este ultimul in care vom respecta traditia la taierea porcului, un medic veterinar va prezenta tehnicile de asomare a porcului, conform prevederilor impuse de Uniunea Europeana. Astfel, vor fi explicate in detaliu asomarile cu impulsuri electrice, prin impuscare si prin gazare", a mai afirmat Paulik. Primaria municipiului Arad va organiza, sambata si duminica, "Cina porcului", eveniment inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. Astfel, in Piata Avram Iancu din oras vor fi sacrificati, parjoliti si transati, conform obiceiurilor stramosesti, doi porci, a cate 120 kg fiecare. "Dorim sa facem din acest brand o atractie turistica, iar din 2007 vom invita macelari din Uniunea Europeana pentru a participa la concursuri de preparare a carnatilor si de transare a porcului. Toate produsele care vor fi servite participantilor vor fi supuse examenelor sanitar-veterinare, efectuate de specialistii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Sigurant