Desecretizarea interceptărilor convorbirilor telefonice, probe acuzatoare împotriva lui Şereş şi Nagy au depus la dosar alte zeci de probe care îi incriminează pe demnitarii români şi pe consultanţii străini arestaţi în cauză.
Din referatul anchetatorilor prin care se solicită prelungirea mandatelor de arestare pe numele lui Dorinel Mucea, Radu Donciu, Stamen Stanchev şi Vadim Benyatov reiese că au fost desecretizate 143 de convorbiri telefonice ale acestora. Ei foloseau cartele telefonice din Austria şi Anglia, deoarece considerau că astfel nu pot fi monitorizaţi de serviciile secrete. Membrii reţelei nici măcar nu erau interesaţi că li se ascultă telefoanele. Într-o discuţie interceptată, reise că Stanchev, considerat creierul reţelei, conducea practic MEC. "Nu pot să spun că controlez, dar conduc tot Ministerul Economiei - energie, resurse, minerit, comerţ. Nu mi se poate întâmpla nimic, pentru că nu deranjez pe nimeni. Eu doar îi ajut. Îmi ascultă telefoanele, dar nu-mi pasă. Oamenii care lucrează cu mine sunt fericiţi că lucrează cu mine pentru că eu îi protejez", se arată într-o notă de transcriere a unei convorbiri telefonice a lui Stanchev. Cu privire la privatizarea Romaero, Stanchev i-a comunicat lui Dorinel Mucea că a avut o întâlnire cu ministrul Codruţ şereş şi că "trebuie să stăm de vorbă şi să vedem… Cred că o să te facem preşedintele Comisiei".
Nagy a cerut de la SRI date despre omul lui Vântu
Potrivit referatului, Zsolt Nagy, din poziţia de ministru al comunicaţiilor, avea rolul de a verifica "tot timpul" dacă membrii grupului sunt interceptaţi. Procurorii mai susţin că în mod cert ministrul comunicaţiilor, identificat în discuţiile telefonice drept "Schumacher", ar fi avut la un moment dat informaţii că membrii reţelei sunt interceptaţi. Stanchev afirmă că "există un raport cerut de Schumacher, deoarece cineva i-a spus că trebuie