Stamen Stanchev se credea infaili-bil Convorbirile sale telefonice, pre-zentate de procurori in instanta, releva un personaj care avea impresia ca structurile de putere ii mananca din palma. Documente secrete gasite la perchezitii, declaratii si interceptari telefonice noi. Toate acestea au fost depuse de procurori la dosarul de spionaj si tradare, pentru ca instanta sa prelungeasca mandatele de arestare ale celor patru inculpati.
Procuroii DIICOT au cerut ieri Curtii de Apel Bucuresti prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele inculpatilor Stamen Stanchev, Vadim Benyatov Don, Dorinel Mucea si Mihai Donciu, acuzati de tradare sau spionaj economic. In solicitarea trimisa instantei se invoca probe noi stranse in ultimele zece zile si care ar dovedi si mai mult vinovatia fostilor inalti functionari Mihai Donciu si Dorinel Mucea, dar si a consultantilor internationali Stamen Stanchev si Vadim Benyatov Don.
DECLARATIA. Printre noile dovezi amintite se afla chiar declaratia unuia dintre invinuitii cercetati in libertate si care, dezvinovatindu-se, l-a incriminat pe fostul ministru al Economiei, Codrut Seres. Marius Robert Neagoe, directorul departamentului juridic din cadrul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a fost audiat timp de 12 ore la data de 5 decembrie, dupa numai cateva zile de la arestarea celor patru inculpati. Potrivit anchetatorilor, el a declarat ca "la dispozitia ministrului Seres" a intocmit un proiect de hotarare de guvern pentru vanzarea a 8% din actiunile Petrom catre salariati. Neagoe a sustinut ca i-ar fi atras atentia ministrului ca o Ordonanta de Urgenta a guvernului din 2003 stipula ca aceasta vanzare sa se faca direct catre salariati, si nu catre un unic reprezentant al acestora (n.r. Liviu Luca).
PERCHEZITIE. O alta proba invocata in documentul amintit este perchezitia efectuata