Restaurantul Pallace s-a dovedit a fi o alegere inspirata pentru prima mea „destinatie“ din 2007. Intr-o atmosfera placuta, intima, dar si pretentioasa, la Pallace o cina se poate transforma intr-un adevarat rasfat al papilelor gustative. Sala restaurantului craiovean Pallace, situat pe Calea Bucuresti, este primitoare si „calda“, chiar daca dimensiunile te-ar putea face sa gândesti contrariul. Tablourile numeroase de pe peretii varuiti intr-o nuanta de roz pal, dulapurile ornamentale de lemn, precum si suporturile decorative de vin, tusele de oranj ale fetelor de masa, toate acestea dau nota de „caldura“ restaurantului. Inca impodobita ca pentru sarbatori, sala este atent „supravegheata“ de ospatarii de serviciu, care nu isi scapa clientii din ochi, atenti si pregatiti pentru a le face acestora pe plac. Meniul bogat, impartit pe categorii, debuteaza cu rubrica „specialitatile patronului“, feluri de mâncare speciale care poarta „girul“ administratorului - piept de pui Pallace VIP, Pallace-ul de Aur, rulada cenusie de porc ca la Pallace, continuând cu „gusturi rafinate“ - pentru amatorii de preparate traditionale frantuzesti, grecesti si românesti, alte preparate din pui, porc, vita si peste, minuturi, sosuri, salate, deserturi si bauturi pe toate gusturile. Mi-au atras atentia si preparatele din vânat, pentru care in meniu se afla o mentiune, in sensul ca eventualele comenzi pentru astfel de „delicatese“ trebuie facute cu 24 de ore inainte, pentru ca „ritualul“ obligatoriu de pregatire a carnii sa fie respectat. In plus, in dreptul fiecarui fel de mâncare este mentionat si timpul necesar prepararii sale, astfel incât cei care se grabesc sa stie cât de repede ori, dimpotriva, cât de greu se realizeaza preparatul comandat. M-am decis, cu greu, asupra unei portii de saramura de crap cu mamaliguta si n-am regretat deloc alegerea facuta. Am fost cucerita pe loc de mirosul