Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente:
8 250 g carne de vită,
8 500 g cartofi,
8 125 g pătrunjel,
8 125 g ţelină,
8 200 g morcovi,
8 125 g mazăre fiartă (conservă),
8 50 g verdeaţă,
8 300 g sos maioneză,
8 100 g castraveţi acri,
8 1 g piper, 20 g sare.
Pentru decor:
8 300 g roşii,
8 2 ouă fierte.
Mod de preparare:
Carnea se curăţă şi se spală, se pune la fiert în apă fierbinte. Legumele şi zarzavaturile se curăţa şi se spală. Cartofii se fierb în apă cu sare (în coajă), ouăle se curăţă de coajă şi se taie felii. Castraveţii se curăţă de seminţe şi se taie cuburi, se scurg de zeamă, verdeaţa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Roşiile se curăţă, se spală şi se taie felii. În timpul fierberii, supa se spumează, iar la jumătatea fierberii se adaugă zarzavaturile întregi. După fierbere şi răcire, carnea, zarzavaturile şi cartofii (curăţaţi de coajă) se taie cuburi. Legumele tăiate cuburi şi carnea se amestecă cu sosul maioneza la care se adaugă piperul, sarea şi verdeaţa. Se amestecă componentele bine, apoi se montează pe un platou sau în porţii pe farfurii de servit, dându-le o formă cu paleta. Se decorează cu roşii şi felii de ouă.
Poftă bună!
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente:
8 250 g carne de vită,
8 500 g cartofi,
8 125 g pătrunjel,
8 125 g ţelină,
8 200 g morcovi,
8 125 g mazăre fiartă (conservă),
8 50 g verdeaţă,
8 300 g sos maioneză,
8 100 g castraveţi acri,
8 1 g piper, 20 g sare.
Pentru decor:
8 300 g roşii,
8 2 ouă fierte.
Mod de preparare:
Carnea se curăţă şi se spală, se pune la fiert în apă fierbinte. Legumele şi zarzavaturile se curăţa şi se spală. Cartofii se fierb în apă cu sare (în c