Terminalul Bursei de Marfuri Timisoara din cadrul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA), inaugurat cu fast in luna octombrie a anului 2005, a fost desfiintat.
Sfarsitul tranzactiilor bursiere a fost anticipat, inca din primavara anului trecut, dupa alegerea in functia de presedinte al institutiei a lui Georgica Cornu, in conditiile in care acesta si-a disputat calitatea de sef al mediului de afaceri local cu candidatul sustinut din umbra chiar de presedintele Bursei de Marfuri, omniprezenta Maria Grapini.
Nemultumita de pierderea privilegiilor de la CCIA, femeia de afaceri a contestat rezultatul alegerilor, iar acel moment a fost catalogat de specialisti ca fiind inceputul sfarsitului pentru terminalul Bursei de Marfuri. “Gata, ne-am luat gandul de la acel terminal. Nu stiu ce s-a intamplat, nu au vrut sa lucreze, nu au gasit clienti, insa nu au derulat nici o tranzactie.
Am incercat sa facem tot ce a depins de noi pentru ca afacerea sa mearga, dar eforturile noastre nu au fost impartasite si de cei de la Camera. Am inteles ca nici Maria Grapini, care era «sufletul» terminalului, nu mai este la CCIA, asa ca ne vom concentra doar pe activitatea de la sediul nostru”, a declarat directorul executiv al Bursei, Daniel Rasnoveanu.
In viziunea sa, odata cu intrarea Romaniei in UE, activitatea bursiera ar trebui sa cunoasca o schimbare in bine. Bursa de Marfuri Timisoara s-a pregatit pentru marirea volumului de tranzactii, majorandu-si capitalul social, asa cum prevede noua Lege a burselor, de la 150.000 de euro la 1.000.000 de euro.
De cealalta parte, presedintele CCIA nu pare afectat de pierderea terminalului in discutie, mai cu seama ca a incurajat, oarecum, disparitia reprezentantilor Bursei din cladirea institutiei pe care o conduce. “Nu stiu e