• Pentru ca se apropie Sfintele Sarbatori de Paste si multe persoane au tinut post, de altfel cel mai lung post din an, medicii sfatuiesc populatia sa nu treaca brusc la o alimentatie bogata in grasimi si proteine animale care pot fi foarte daunatoare atat pentru stomac, cat si pentru organism in general • Daca apar arsuri la nivelul stomacului, trebuie sa se consume cat mai multa apa, ceaiuri fierbinti, fructe si legume proaspete, deoarece acestea amelioreaza durerile organismului si actioneaza ca un pansament gastric
In preajma Sarbatorilor de Paste, dupa post, populatia are obiceiul de a manca mult, mai condimentat, mai gras si sa consume multe bauturi alcoolice. Organismul are mult de suferit de pe urma acestor exagerari, mai ales dupa o perioada de post, cum este cel a Pastelui, de cateva saptamani. Primele etape ale digestiei se produc in stomac, locul alimentelor ingerate, zona cheie in reglarea generala a organismului. Din acest motiv apar afectiuni la nivelul pancreasului, vezicii biliare, ficatului si chiar inimii. Postul are un efect benefic asupra organismului, pentru ca in aceasta perioada consumul de grasimi si proteine animale nu este permis, iar corpul intra intr-o perioada de dezintoxicare, daca se poate numi asa.
Pentru ca se apropie Sfintele Sarbatori de Paste si multe persoane au tinut post, de altfel cel mai lung post din an, medicii sfatuiesc popultia sa nu treaca brusc la o alimentatie bogata in grasimi si proteine animale care pot fi foarte daunatoare atat pentru stomac, cat si pentru organism in general. Consumul exagerat de grasimi, carne condimentata, preparate din carne, bauturi alcoolice duc la afectiuni gastrice care se manifesta prin dureri de stomac, arsuri, greturi, balonari. De asemenea, apar si suferintele biliare si pancreatice. Medicii sustin ca excesul de mancare poate duce si la afectiuni ps