Restaurantul Hanul Doctorului (care deserveste si hotelul cu acelasi nume) este situat la iesirea din Craiova, spre Bucuresti, dar este o locatie vizitata atât de cei care sunt in trecere, cât si de craiovenii care vor sa scape de aglomeratia specifica orasului. Povestea restaurantului si, mai ales, a denumirii acestuia este destul de interesanta, motiv pentru care administratorii au tinut mortis sa o afle toti cei care le trec pragul, asa ca au pus-o, in loc de cuvânt inainte, in meniu. Inainte de a alege ceva de mâncare, poti sa citesti despre doctorul bulgar Petre Beron (sau Veron) care, la 1 februarie 1832, i-a luat locul lui Constantin Ferraris, medic al Craiovei si proprietar al unei constructii situate undeva in zona de rasarit si de nord a Baniei. In acest loc se desfasurau petreceri duminicale si ocazionate de alte sarbatori, la care participau negustori, drumeti, chirigii sau oaspetii locului. Constructia care i-a apartinut doctorului Ferraris, Hanul Doctorului, s-a transformat in atelierul de lucru al succesorului sau, doctorul Beron, si apoi intr-o ruina, dupa plecarea medicului bulgar. Intreaga zona a pârâului Valea Hanul Doctorului a fost reamenajata in 1973, transformându-se in complexul hotelier disponibil in prezent. Dupa lecturarea acestei povesti, ne-am indreptat atentia asupra preparatelor din meniu si am ales un delicios platou pentru bere (pentru doua persoane), care contine cârnaciori de bere, cârnaciori oltenesti, costita afumata, cascaval cu piper si mititei, o tochitura si o salata Hanul Doctorului (cu rosii, castraveti, rulada de pui, cascaval si ou fiert), la fel de „reusite“. Dupa savurarea acestora am trecut in revista si lista cu deserturi si, dintre clatite, orez cu lapte, crema de zahar ars (nedisponibila in acel moment), prajitura casei si papanasi, ne-am oprit la cel din urma preparat pentru care insa, din cauza aglomeratiei, a