Revista britanică Restaurant a realizat un top al localurilor, „El Bulli“, din Spania, fiind desemnat, pentru al doilea an consecutiv, numărul unu în domeniu.
Clasamentul a fost realizat pe baza opţiunilor unui juriu format din 651 de persoane, care analizează localuri din 70 de ţări. Franţa este ţara unde se găsesc cele mai multe restaurante de top din lume, 12 dintre acestea regăsindu-se în primele 50 din lume, înaintea SUA, cu opt localuri, a Marii Britanii, cu şapte, şi a Italiei şi Spaniei, cu câte şase. Revista britanică subliniază că surpriza a venit din Asia, care nu are nici un restaurant în clasament, deşi numărul candidaţilor din regiune s-a dublat de anul trecut.
El Bulli - o nouă legendă
La fel ca în 2006, titlul de cel mai bun restaurant din lume a fost câştigat de El Bulli, situat în apropiere de localitatea Rosas, din Spania, pe Costa Brava. Acesta este condus de renumitul bucătar catalan Ferran Adria începând cu anul 1982. Adria, de 44 de ani, a fost declarat cel mai bun bucătar din lume de către publicaţia New York Times. Restaurantul este deschis din aprilie până în octombrie, iar cei care vor să ia masa aici trebuie să-şi facă o rezervare cu un an înainte. Adria a reuşit să „bulverseze codurile gastronomiei“, potrivit specialiştilor în arta culinară. Meniul propus de el cuprinde 25 de feluri de mâncare. Bucătarul petrece şase luni în fiecare an în atelierul său din Barcelona unde elaborează noi şi noi reţete cu care să-şi încânte clienţii.
The Fat Duck - alchimie englezească
Ocupant al locului doi în topul realizat de revista britanică, The Fat Duck pierde un loc în raport cu clasamentul din 2005. Bucătarul Heston Blumenthal, născut în Londra, în 1966, a deschis acest restaurant în anul 1995, într-o clădire veche de 450 de ani din satul Bray. Deşi începutul a fost dificil pentru Heston, restaur