Supă de roşii cu castraveţi
Ingrediente: un kilogram de roşii, trei linguri de orez, doi litri supă de carne sau apă, trei castraveţi, o lingură de zahăr, sare, o legătură de pătrunjel.
Mod de preparare: Se pun într-un vas roşiile spălate şi tăiate bucăţi, peste care se presară un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit în apa pe care o lasă singure. Când s-au înmuiat se trec prin sită şi se subţiază cu supă de carne sau apă. Se adaugă zahărul, castraveţii tăiaţi cubuleţe, orezul spălat şi se lasă să fiarbă.
Se potriveşte de sare. Orezul poate fi înlocuit cu arpacaş înmuiat în apă de cu seară pentru a fierbe mai uşor.
Se serveşte caldă, cu pătrunjel deasupra.
Piept de pui cu roşii
Ingrediente: două conserve de 500 g de roşii în bulion, şase - opt căţei de usturoi, 500 g piept de pui, piper, sare, busuioc, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Pieptul de pui dezosat se bate şi se piperează. Roşiile se taie şi se călesc, în sucul lor, şi puţin ulei. Se adaugă puiul, se condimentează, şi se adaugă usturoiul feliuţe subţiri. Se serveşte cu piure de cartofi şi salată verde.
Budincă multicoloră
Ingrediente: câte un pachet din următoarele budinci: de ciocolată, de vanilie, de lămâie, de căpşuni; biscuiţi de cacao sau simpli, ciocolată.
Mod de preparare: Se pregăteşte fiecare din cele patru budinci conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi se toarnă un strat de doi - trei centimetri din budinca de cacao în câteva pahare. Se lasă puţin să se răcească şi se pune pe deasupra un strat de biscuiţi sfărâmaţi în fiecare pahar. Apoi se pune budinca de vanilie şi alt strat de biscuiţi sfărâmaţi. Se face la fel şi cu celelalte două budinci, lăsându-le puţin să se răcească dupa ce s-au pus în pahare. Pe deasupra se rade un strat de ciocolată. Se lasă la rece câteva ore înainte de a se servi.
Supă de roşii