Potrivit legendei, Cleopatra, pentru a-l atrage pe Marc Antoniu, îi oferea piersici în oţet, iar secretul pasiunii dintre Tristan şi Isolda ar fi fost batoanele de scorţişoară.
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat mereu alimentele capabile să stârnească dorinţa sexuală. Acestea au fost numite „afrodiziace“ după numele zeiţei iubirii la greci, Afrodita. Potrivit specialiştilor, există o serie de substanţe organice, animale sau vegetale care pot influenţa dorinţa sexuală, chiar dacă efectul este mai degrabă la nivel psihologic.
În „bucătăria iubirii“, plantele şi mirodeniile ocupă locul principal. O parte dintre mineralele şi vitaminele conţinute de acestea joacă şi ele un rol important în elanul sexual.
Mirodeniile, cunoscute pentru mirosul şi aroma pe care le oferă mâncărurilor, au fost considerate mereu ca având proprietăţi afrodiziace. Astfel, în cazul în care doriţi să aduceţi un pic de pasiune în viaţa dumneavoastră amoroasă, nu ezitaţi să condimentaţi mâncărurile cu nucşoară, arpagic, tarhon, scorţişoară, mărar, anason, busuioc, cimbru, rozmarin, pătrunjel, salvie, hrean, şofran, mentă sau cicoare.
Mărul - fructul dragostei
Dintre fructe, mărul este considerat ca având cele mai puternice efecte afrodiziace. În antichitate, merele erau folosite în farmecele de dragoste. Se credea că, dacă o femeie dormea cu un măr la subţioară sau aşezat într-o altă parte intimă a corpului, iar a doua zi convingea bărbatul pe care-l admira să-l mănânce, atunci acesta se îndrăgostea subit de ea. De asemenea, s-a remarcat că merele mai zemoase sunt mai indicate în pregătirea jocurilor erotice, fiind eficiente pentru stimularea apetitului la femei.
La capitolul legume cu proprietăţi afrodiziace, morcovii, roşiile, usturoiul şi ţelina sunt cel mai eficiente. Morcovul era ingredientul principal al unei reţete arabe pentru stimula