Păpădia este un izvor de vitamine (A, B, C, şi D), proteine, glucide, dar şi tanin, sterol colina şi acid cafeic. Potrivit site-ului www.topfeminin.ro, de la păpădie se folosesc atât frunzele, cât şi rădăcinile, ambele fiind bogate în substanţele enumerate mai sus. Ceaiul de păpădie este recomandat tuturor persoanelor care suferă de dereglări glandulare. În plus, păpădia se mai recomandă şi în obezitate, dar şi în cazul în care suferiţi de boli de ficat. Păpădia are foarte multe efecte benefice, printre care: - măreşte secreţia de bilă; - normalizează circulaţia sângelui; - are acţiune diuretică; - elimină toxinele din corp; - creşte pofta de mâncare; - grăbeşte vindecarea bolilor de piele; - ameliorează reumatismul şi guta. Ceaiul se prepară din infuzie de frunze uscate (o linguriţă la o cană de apă). Pentru a se face simţite efectele păpădiei trebuie să consumaţi două căni de ceai pe zi. Păpădia are un efect dietetic, depurativ, intră, de asemenea, în compoziţia ceaiurilor gastrice şi hepatice. Unele persoane apreciază mai mult frunzele proaspete, pe care le consumă sub formă de salate alături de alte plante de sezon: salată verde, spanac, ceapă verde etc. Păpădia este un izvor de vitamine (A, B, C, şi D), proteine, glucide, dar şi tanin, sterol colina şi acid cafeic. Potrivit site-ului www.topfeminin.ro, de la păpădie se folosesc atât frunzele, cât şi rădăcinile, ambele fiind bogate în substanţele enumerate mai sus. Ceaiul de păpădie este recomandat tuturor persoanelor care suferă de dereglări glandulare. În plus, păpădia se mai recomandă şi în obezitate, dar şi în cazul în care suferiţi de boli de ficat. Păpădia are foarte multe efecte benefice, printre care: - măreşte secreţia de bilă; - normalizează circulaţia sângelui; - are acţiune diuretică; - elimină toxinele din corp; - creşte pofta de mâncare; - grăbeşte vindecarea bolilor de piele; - ameliorează reumatis